Varme med biobrændsel

Biobrændsel bruges til mange ting, men kan blandt andet bruges til opvarmning af huse. Varme med biobrændsel er et godt og miljørigtigt valg – særligt, hvis du gerne vil have en varmekilde, der bruger vedvarende energi til opvarmning.

Hos Byens VVS Hadsten tilbyder vi montering, installation og reparation af stokerfyr og andre varmekilder, der benytter biobrændsel til opvarmning. Vi leverer biobrændselsanlæg til både enfamilieshuse, skoler og virksomheder, og kan derfor også hjælpe dig med at finde et biobrændselsanlæg, der passer til dig.

Få et uforpligtende tilbud

Biobrændsel fungerer som opvarmningsform ved, at energien i biobrændslet omsættes til varme ved afbrænding. Denne varme kan således bruges til opvarmning af brugsvand og rumvarme. Har du et oliefyr eller bruger du el-varme, kan der være store økonomiske og miljømæssige fordele ved at skifte til et biobrændselsanlæg.

Et biobrændselsanlæg er en miljøvenlig opvarmningsløsning

Biobrændsel er en generel betegnelse for træ, halm, korn, frø, kerner og biogas. Til opvarmning af familiehuse bruges typisk træ som skovtræ, træpiller og træflis, hvorimod korn og halm ofte bruges til opvarmning af større landejendomme.

Idet biobrændsel er fremstillet af dødt biologisk materiale, er det dermed også CO2-neutralt. At biobrændsler er CO2-neutrale betyder, at den CO2 der udledes i forbindelse med afbrænding, er lige så stor som den CO2, der ville blive udledt i naturen, hvis det biologiske materiale biot stod i naturen.

Varme med biobrændsel er derfor et miljøvenligt alternativ til mange andre opvarmningsløsninger, herunder oliefyr og el-varme, idet det ikke udleder en masse CO2, som skader miljøet. Når du benytter biobrændsel til opvarmning, skal du dermed heller ikke betale CO2-afgift for brændslet.

Vælg et stokerfyr eller pillefyr som biobrændselsanlæg

 

Overvejer du at investere i et biobrændselsanlæg, der bruger biobrændsel til opvarmning, kan du blandt andet vælge mellem et stokerfyr eller et pillefyr. Både stokerfyret og pillefyret bruger biobrændsel til opvarmning, men hvor pillefyret kun kan fyre med træpiller, kan du med stokerfyret fyre med både træpiller, træflis, korn og træbriketter. Stokerfyret giver således lidt flere muligheder i forhold til brændsel, og er desuden godt til opvarmning af større huse.

Et stokerfyr eller et pillefyr kan være en god investering, hvis du ikke har mulighed for opvarmning med naturgas eller fjernvarme, eller hvis du har et gammelt oliefyr eller gasfyr eller bruger el-varme. Det skyldes, at disse to biobrændselsanlæg både er mere miljøvenlige, men også mere økonomiske i forhold til de tre andre opvarmningsformer. Vælger du at udskifte dit oliefyr, gasfyr eller din el-varme med et stokerfyr, kan du nemlig spare mange penge på varmeregningen.

Et stokerfyr, pillefyr eller et andet biobrændselsanlæg er dermed et mere økonomisk og miljøvenligt alternativ til opvarmning med både olie, gas og el.

Vi installerer og monterer dit biobrændselsanlæg

Hos Byens VVS Hadsten kan vi hjælpe dig med både montering og installation af dit biobrændselsanlæg. Vi er eksperter i stokerfyr, men er også leveringsdygtige inden for en række andre biobrændselsanlæg, herunder blandt andet pillefyr. Har du i forvejen et stokerfyr eller et andet biobrændselsanlæg, der trænger til reparation eller eftersyn, kan vi også klare det.

Er du i tvivl om, hvilket biobrændselsanlæg du skal vælge, eller hvorvidt varme med biobrændsel vil være en god opvarmningsløsning til dit hjem, tilbyder vi desuden rådgivning og vejledning i forhold til dette. Vi rådgiver både ud fra dit hjem og dine ønsker og behov, så du får den bedste opvarmningsløsning til dit hjem.

Få et uforpligtende tilbud på montering af biobrændselsanlæg

Få et uforpligtende tilbud på din næste opgave – udfyld formularen her, og beskriv opgaven kort. Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 70 25 08 86.