Varmeanlæg

Hos Byens VVS Hadsten er vi eksperter i installation af varmeanlæg. Vi leverer og monterer en række forskellige varmeanlæg til opvarmning af dit hus. Overvejer du at investere i en ny varmeløsning, eller skal det gamle centralvarmeanlæg skiftes ud med et nyt, kan vi hjælpe dig med montering og installation. Vi klarer installation af både naturgas og fjernvarme samt mere miljøvenlige varmeløsninger som stokerfyr, solvarmeanlæg, jordvarme og varmepumper.

Få et uforpligtende tilbud på varmeanlæg

Har du et gammelt oliefyr, skal du overveje, hvilken anden varmekile du ønsker i dit hjem. Siden 2016 er det nemlig ikke tilladt at udskifte det gamle oliefyr med et nyt. Du kan desuden spare mange penge på varmeregningen ved at skifte til et andet varmeanlæg som en varmepumpe eller solvarmeanlæg.

Er du i tvivl om, hvilken varmeløsning du skal vælge, kan du herunder læse lidt mere om de forskellige varmeanlæg, som vi tilbyder. Hos os får du desuden altid professionel rådgivning i forhold til valg af varmeanlæg, så du kan finde den bedste varmekilde, der passer til dine ønsker og dit hjem.

Naturgas

Naturgas er et fint alternativ til både oliefyr og el-varme, og fungerer ved, at naturgassen i kedlen afbrændes, hvilket skaber varme, som bruges til opvarmning af brugsvand og vand i radiatorer. Vælger du at udskifte et ældre oliefyr eller el-varme med et naturgasfyr, kan der være mange økonomiske besparelser at hente. Naturgas er desuden mere energieffektivt sammenlignet med både et oliefyr og el-varme.

Overvejer du at få naturgasfyr i dit hjem, skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt at installere naturgasfyr i nye huse. Har du i forvejen et ældre naturgasfyr, kan du dog med fordel udskifte det til et nyt gasfyr, da nyere gasfyr ofte er mere effektive.

Varmeanlæg til fjernvarme

Fjernvarme er både en billig og miljøvenlig opvarmningsløsning og er da også den mest udbredte varmeløsning i Danmark. Fjernvarme fungerer ved, at varmt vand leveres til huset via rørnettet fra fjernvarmeværket, hvor det bruges til opvarmning af huset igennem radiatorer eller gulvvarme.

For at kunne få fjernvarme i hjemmet kræver det således, at du har mulighed for tilslutning til fjernvarmenettet. Har du det, kan et varmeanlæg til fjernvarme være en nem, billig og miljøvenlig opvarmningsløsning. Fjernvarme er desuden en fordel, hvis du har et stort varmebehov.

Når du skal have et varmeanlæg til fjernvarme er det vigtigt, at du sørger for, at anlægget passer til husets størrelse, for at varmen bliver udnyttet mest effektivt. Dette tager vi højde for, når du får os til at installere dit fjernvarmeanlæg.

Solvarmeanlæg

Et solvarmeanlæg er en miljøvenlig opvarmningsløsning, idet det bruger solenergi til at forsyne dit hus med varme og varmt vand. Et solvarmeanlæg består af en sort plade eller en solfanger, som ofte placeres på husets tag eller på jorden tæt ved huset.

Når solens stråler rammer solvarmeanlægget, optager solfangeren energien fra solen, hvorved den frostsikre væske, som cirkulerer i rørene under den sorte plade, opvarmes. Den frostsikre væske transporteres herefter til husets varmtvandsbeholder, hvor væsken afgiver varme til opvarmning af vandet. Idet solvarmeanlægget er koblet til både centralvarmesystemet og varmtvandsbeholderen kan der genereres både varmt brugsvand og varme til radiatorerne – også på mindre solrige dage.

For at sikre, at der er tilstrækkeligt med varme og varmt vand i vinterperioden, bør et solfangeranlæg i et helårshus kombineres med en anden type varmeanlæg som f.eks. et gas- eller oliefyr. Dermed kan solvarmeanlægget være med til at reducere varmeregningen markant i de solrige måneder, hvor anlægget er mest effektivt.

Jordvarme

Jordvarme bliver også kaldet en væske til vand varmepumpe, som udnytter varmen fra jorden til opvarmning af huset. Ved installation af jordvarme graves en slange med en frostsikker væske ned i jorden. Væsken i slangen bliver således opvarmet af solens energi, som ligger i jordlagene. Energien i væsken bliver herefter pumpet ind i huset via varmepumpen og overført til husets varmeinstallation via en varmeveksler. Her kan varmen bruges til både opvarmning af rummene gennem gulvvarme eller radiatorer samt til opvarmning af vand i hanerne.

Et jordvarmeanlæg er en bæredygtig varmeløsning og mere effektiv end en luft til vand varmepumpe. Samtidig kræver den næsten ikke nogen vedligeholdelse, hvilket også gør den nem i drift. Det koster en del at etablere jordvarme, men da jordvarme kun bruger en lille mængde strøm til at konvertere jordvarmen til energi, vil pengene hurtigt være tjent hjem igen.

Ønsker du en effektiv, miljøvenlig og fremtidssikret varmeløsning kan jordvarme derfor også være en god mulighed.

Varmepumper

En varmepumpe er en god investering, idet den både er miljøvenlig, effektiv og billig i drift, på trods af at den bruger el til opvarmning. Med en varmepumpe kan du dermed spare mange penge på varmeregningen.

Der findes tre forskellige typer varmepumper, herunder luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarme, som vi vil komme mere ind på længere nede. En luft til luft varmepumpe bruges oftest i sommerhuse, hvor en luft til vand varmepumpe egner sig bedre til helårshuse.

En luft til vand varmepumpe trækker luften udenfor ind gennem en ventilator. Her udvindes varmen fra luften gennem en varmeveksler, hvorved varmen fra luften omdannes til varme i radiatorer og varmt brugsvand gennem centralvarmesystemet og husets varmtvandsbeholder.

En luft til vand varmepumpe kræver ikke så meget plads, og er derfor et godt valg, hvis du ikke har et stort udeareal til jordvarme.

Installation og udskiftning af radiator og andre varmeanlæg

Vi kan hjælpe dig med montering og installation af dit varmeanlæg, uanset hvilken type du vælger. Udover installation og udskiftning af de ovenstående varmeanlæg tilbyder vi også udskiftning af varmtvandsbeholder samt installation og udskiftning af radiatorer i hele huset.

Vil du gerne have en CO2-neutral varmeløsning, tilbyder vi også montering og installation af stokerfyr, som du kan læse mere om her. Vi hjælper dig gerne med rådgivning og vejledning, så du kan finde det varmeanlæg, der passer bedst til dig, ud fra de muligheder du har for opvarmning af dit hus.

Få et uforpligtende tilbud 

Få et uforpligtende tilbud på din næste opgave – udfyld formularen her, og beskriv opgaven kort. Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 70 25 08 86.